blog challenge #13

spring clean your makeup

Hvor mange af jer havde lige forberedt  sig på den værste snestorm nogensinde?! Og hvor mange af jer sidder skuffet tilbage?! Godt nok hader jeg sne, mere end noget andet, men når de varsler det og tilmed siger at det bliver den værste storm i flere årtier, så bør der da også komme lidt mere end en spyt klat fra himlen. Jeg er i hvert fald skuffet. Men hvor bliver forårs vejret i øvrigt af? Det virker ikke rigtig som om at det er blevet forår, endda for over to uger siden, men bare fordi vejret ikke følger med, kan vi jo godt starte med forårs rengøringen! Og da vejret ikke er til at lufte ud, kan vi jo ligeså godt starte med makeup!

Jeg vil vædde med at rigtig mange af jer, ikke har helt styr på hvor længe makeup egentlig holder og ikke har styr på hvor længe det har ligget i jeres skuffe eller stået på hylden. Mange kan ikke nænne at smide det gamle makeup eller de gamle cremer ud, da rigtig mange tænker at de nok for brug for det en eller anden dag. Men det er langt fra godt for dig og din hud, hvis ikke du får ryddet op i alt det gamle og erstattet det med noget nyt. En al for gammel mascara kan føre til tørre vipper, der ender med at knække og øjenbetændelse. Ligesom en for gammel mascara eller pudder, kan sørge for at du får urenheder i huden. Det lyder ikke ligefrem tiltalende vel?!

I’ll bet that many of you, don’t know how long your makeup and beauty products can actually last in your drawer or you shelf. So now it’s time to make a spring cleaning in your makeup and get rid of all the bad stuff! An old mascara can break your eyelashes and an old foundation, can cause you a break out – and I don’t think that you want any of that.

 photo DSC_0555_zps05aa95a1.jpg

Sådan så mit makeup uden, inden jeg gik det hele igennem for at smide det gamle ud. Jeg er jo ikke den, der har den største makeup samling i hele verden, men jeg har lige det aller mest nødvendige.

Rigtig mange ved ikke, at den lille krukke, der er på etikeden af et produkt, er holdbarheds datoen på produktet, efter det er blevet åbnet. Dog skal man også bruge sin sunde fornuft. Finder man en uåben mascara, der har ligget bagerest i skuffen i flere år, så er det nok smartest at smide den ud alligevel. Men som en god huske regel, så kig på den lille krukke og skriv dig bag øret hvornår din mascara, foundation, creme osv ikke kan holde til mere.

So that is how my makeup collection looked like before I started, it’s not the biggest collection ever, but I have everything I need. Do you know what the little container on your makeup is? Many don’t know that it is the expire date of your makeup. Try to keep it to that limit and throw away everything that is expired! I normally go after: mascara: 3-5 months. Foundation and concealer: 6-8 months. Eyeshadowpowderlipstick and lipgloss for about a year. And lipliner and eyeliner for about 18 months.

 photo 12m_zps6b9ad702.jpg

Jeg plejer selv at gå efter denne holdbarhed: mascara: 3-5 måneder efter den er blevet åbnet. Foundation og concealer 6-8 måneder.  Øjenskygger, pudder, læbestift og lipgloss kan holde sig i cirka et år. Og til sidst Læbe-og øjenblyanter i cirka 18 måneder.

 photo DSC_0556_zps1adc6caa.jpg

Se, det hjalp jo lidt. Det der ligger nederst til venstre, er det der skal ud. Fire gamle mascara, en læbepomade, en blush, en pudder og en eyeliner. Samtidig fik jeg tørret makeup holderen af og tørret al makeuppen af, da der tit sidder mascara pletter over det hele – eller er det kun mig, der sviner sådan!? Når man får ryddet ud i det hele på den måde, så bliver man også mindet om hvad man egentlig har, så man ikke går ud og køber noget nyt, så samlingen af ubrugt makeup bare vokser. Prøv at gå jeres makeup igennem, jeg er sikker på at I også har en del, der er gået lidt over dato 😉

It helped alot, right?! In the left corner, there is the makeup that I am going to throw away, some mascara, a blush, powder, lipbalm and eyeliner. To get a healthy skin, you need to get rid of the old stuff, it’s actually more important than you think. And when you clean it up, you see how much you really have, so you don’t go out and buy some more, just to store with all the other makeup, that you don’t use. So make it a habit, to look at you makeup once in a while, and throw the old and bad stuff out!

Follow on Bloglovin

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

blog challenge #13