motivation monday

opskrift – boller med hytteost

Man skulle jo tro at jeg var blevet besat af det hytteost der, det er langt fra tilfældet. Jeg faldt bare over denne opskrift i går og synes egentlig at det lød meget lækkert. Jeg tænkte at hytteosten ville gøre bollerne mere cremede og bingo! Det var jo præcis det, der skete.

 photo 1212_zps9f52df78.jpg

 photo 12121_zpsa1258d86.jpg

Ingredienser:

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 dl vand
  • 200 g hytteost 4%
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 700 g hvedemel

Start med at varme mælken i en gryde. Hæld det derefter over i en skål og opløs gæren i mælken. Tilføj vand, hytteost, olie, sukker og salt. Det er vigtigt at huske på at alle mel typer er forskellige og selvom der fx står 700 gram i en opskrift, så lad vær med at vej præcis 700 gram af og brug kun det. Selv plejer jeg at hælde en dl mel i blandingen ad gangen, indtil den er så fast at den kan æltes på bordet. Jeg synes det er nemmere på den måde, så man er sikker på at bollerne ikke bliver for tørre, når de er færdig bagte. Når du har fået æltet dejen færdig, så stil den til hævning et varmt sted i cirka en halv time – en god ting kan være at stille den i sengen, omringet af en dyne, så går det lidt hurtigere. Del så dejen i tolv boller og bag i ovnen i cirka en halv time på 200 grader.

De smagte så godt at jeg spiste tre af dem med det samme! Man kan slet ikke smage hytteosten, så man skal ikke være bange for at lave dem, hvis man ikke kan lide hytteost eller ost generelt. Hytteosten gør som sagt bare at bollerne er lidt mere cremede i konsistensen. Det er i hvert fald de bedste boller jeg har lavet indtil videre 😉

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

motivation monday