lakrids creme brulee
Jeg har i så lang tid gerne ville forsøge mig med en creme brulee. Men jeg er for nærig til at investere i en brænder. Derfor er det jo godt at have en kokke ven, som man kan låne en af! L. har jo stort set alt i sit køkken, så jeg ved egentlig ikke hvorfor at jeg ikke har tænkt på at låne den af ham før nu. Men nu skulle det prøves! Jeg lavede den med vilje kun til mig selv, så hvis det nu gik helt galt, så var det kun mig selv, der kom til at lide. Men det blev faktisk slet ikke så slemt. Jeg synes at den almindelige creme brulee, godt kan blive lidt kedelig i længden, derfor prøvede jeg med en smule lakrids pulver i blandingen for at give det lidt mere smag. Rimelig godt, hvis jeg selv skal sige det 🙂
Ingredienser:
- 2,5 dl piskefløde
- 3 æggeblommer
- 50 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk lakrids pulver
Pisk æg, rørsukker, vaniljesukker og lakrids pulver sammen. Kom fløden i en gryde og varm det op, til det koger. Kom derefter den varme fløde i æggeblandingen, lidt efter lidt. Derefter fordeles blandingen i fire små skåle. En god idé er at sætte skålene i en bradepande med vand, inde i ovnen, så cremen ikke brænder fast. Bag dem ved 150 grader i ca. 30-40 minutter eller til cremen har sat sig og føles fast. Så skal de i køleskabet i et par timer og gerne natten over. Når de er kølet godt af, kom så en smule sukker på overfalden og karamellisér med en gasbrænder.
Jeg lavede kun en halv portion, da fire skåle dog er for meget til mig. Så jeg havde to æggehvider, der bare lå der og kiggede. Og i stedet for at smide dem ud, så lavede jeg lakrids marengs ud af dem – ja, jeg gik lidt i lakrids mode i går.
Til to æggehvider, brugte jeg 100 g sukker og en smukke lakridspulver. Det er sådan set dét. Pisk æggehviderne stive – du skal kunne vende skålen på hovedet uden at æggehviderne falder ud. Pisk derefter sukker og lakridspulver i. Kom det i en pose, klip hul forneden og kom det på en bageplade i små klatter. Bages ved 120 grader i cirka en time.
English translation: I made creme brulee yesterday. I been wanting to do this forever, but haven’t had the equipment to do so. But I finally borrowed it from my friend, who is a chef, so therefore have everything to cook. I made the creme brulee with licorice, because I think the normal one is to boring in the end.
What you need is 2,5 dl whipping cream. 3 egg yolk. 50 g sugar. 1 teaspoon of vanila sugar and half a teaspoon of licorice powder. Mix it all together and heat up the whipping creme. Put it in some small bowles and up them in the oven for about 30-40 minutes at 150. When it’s done, put it in the refrigerator over night, and put a layer of sugar on the top and burn it with a burner – I have no idea what you will call it in english, but I think you get the point.
Hej
Skøn blog, du har! Jeg så lige opskriften og da jeg har noget lakridspulver liggende herhjemme som jeg har fået i en gavekurv, så tænkte jeg om du måske har andre opskrifter med det? For jeg synes det er lidt svært at få brugt…