Banan is med karamel og chokolade

Fuldkorns boller

 photo DSC_0393_zps05991934.jpg

 photo DSC_0394_zpsc070e6c9.jpg

 

Man skulle jo tro at det var ved at blive en mad blog! Men kender I det der med at man går rundt nede i supermarked for at handle ind og lige pludselig får man en ekstrem lyst til et eller andet bestemt? Well, denne gang kiggede jeg på en pakke gær. Og bum, så havde den overbevist mig om at jeg skulle hjem og lave boller…

  • 5 dl mælk
  • 1 pakke gær
  • 50 g smør
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl fuldkorns blanding
  • 10 dl mel +/-
  • 1 æg til pensling

Tænd ovnen på 175 grader. Varm mælken op i en gryde, så den er lunken. Kom smør i gryden, i små tern. Rør rundt i mælken indtil smøret af opløst. Hæld det derefter over i en stor skål. Tilsæt salt, fuldkorns blandingen og melet. Hold lidt tilbage med melet. Jeg plejer at komme en dl i ad gangen, indtil det er for svært at røre rundt med en grydeske. Kom derefter mel på bordet og slå dejen ud. Del dejen op i 16 boller. Pisk ægget og pensel bollerne. Kom dem i den varme ovn i cirka tyve minutter, eller indtil de er gylden brune!

Det eneste jeg hader ved at bage, er når man skal ælte dejen! Nogle mennesker får det til at se vildt nemt ud – min eks L. fx. Godt nok er han også kok, men alligevel. Når jeg bager, klistre jeg altid mig selv ind i dejen. Det sidder simpelthen over det hele. Det er noget værre svineri. Men det er jo (som regel) et lækkert resultat, der kommer ud af det!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banan is med karamel og chokolade