little things

Banan is med karamel og chokolade

 photo DSC_0380_zpsc31f0a23.jpg

 photo DSC_0381_zpsa0ba9020.jpg

 

Vi fortsætter lidt i dessert afdelingen. Jeg fandt denne opskrift i den samme bagebog, som den sidste kage var fra. De tyskere ved alligevel hvordan man laver gode desserter!

Jeg har hørt rigtig mange bruge bananer som ingrediens i is, men jeg har aldrig fået mod til at lave det selv. Men nu skulle det altså være. Opskriften beder om at man blender bananerne, men da jeg ikke har en blender, brugte jeg en el pisker i stedet for og det virkede mindst ligeså godt! Så frygt ej hvis du heller ikke har en blender i dit køkken endnu, for det kan sagtens lade sig gøre!

Ingredienser:

  • 4 bananer
  • Saft fra en halv citron
  • 200 gram puddersukker
  • 500 gram fløde
  • 100 gram mørk chokolade
  • 100 gram karamel stykker.

Skræl bananerne og skær dem i mindre stykker. Har man en blender, så kom bananerne, puddersukker og citronsaft i blenderen og blend det til en fin blanding. Jeg brugte som sagt en el pisker og fik en ligeså fin ensartet blanding. Pisk fløden lidt og bland det sammen med banan blandingen. Kom det hele i en beholder og sæt den i fryseren i to timer.

Efter to timer, tager du beholderen op og rør grundigt rundt i isen. Sæt det derefter i fryseren igen for yderligere to timer. Tag isen op ad fryseren igen, denne gang tilsætter du de 100 gram hakket chokolade og de 100 gram hakket karamel. Frys igen i to timer.

Derefter er den ved at være klar! Pynt eventuelt med lidt ekstra karamel.

Jeg lavede kun en halv portion og der er cirka til fire gange – alt efter hvor meget is man tager selvfølgelig. Det er en meget let og cremet is. Hvis man vil have en mere kalorielet udgave, kan man skippe puddersukkeret og spare lidt på fløden. Det tror jeg ikke vil gøre det store for smagen. Men det er i hvert fald en opskrift, der er værd at prøve! 😉

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

little things